PROMs

Zijn ervaren behandeluitkomsten de maat van de toekomst? En wat kun je hiermee?

Voor meer inzicht in de ontwikkeling van PROMs en patiëntenparticipatie

 

Als je betrokken wordt bij de ontwikkeling van PROMs, heb je inzicht nodig in het ontwikkelproces. Ook wil je dan weten hoe je kunt bijdragen aan een optimaal en bruikbaar meetinstrument, dat uitkomsten meet die patiënten zinvol vinden. In het programma KIDZ ontwikkelde een aantal patiëntenorganisaties hiervoor een praktische handleiding.

  • PROM-toolbox van het Zorginstituut
    Een stappenplan met handvatten voor de selectie en toepassing van PROMs in de gezondheidszorg. Het beschrijft een cyclus met acht stappen die nodig zijn voor het systematisch selecteren en invoeren van een PROM.
  • Patiëntenparticipatie bij Patient Reported Outcome Measures (PROMs)
    Een praktische handleiding voor patiëntvertegenwoordigers bij de selectie en ontwikkeling van PROMs en de inrichting van deze patiënt-gerapporteerde uitkomstmetingen. Deze handleiding is een resultaat van het programma KIDZ.
  • PROM-wijzer
    Voor oriëntatie en voorbereiding op het meten van patiëntgerapporteerde uitkomsten met PROMs (Patient Reported Outcome Measures). De PROM-wijzer is bedoeld voor zorgverleners, beroeps- of brancheorganisaties, wetenschappelijke verenigingen, beleidsmakers en patiëntenorganisaties die aan de slag willen met PROMs.

 

Vragen of advies? Mail: kwaliteit@patientenfederatie.nl